درسهایی از حاج محمود خیامی موسس ایران خودرو

درسهایی از حاج محمود خیامی موسس ایران خودرو
مارس 30, 2024
6 بازدید

درسهایی از حاج محمود خیامی موسس ایران خودرو درسهایی از حاج محمود خیامی       سالها است بعنوان مدرس و مشاور استارتاپها وکسب و کارهای ایرانی به فعالیت مشغول هستم در این خصوص فکر می کنم آزموده را ازمودن خطا است لطفا و حتما داستان این بزرگان را به دقت مطالعه فرموده و نکات […]

درسهایی از حاج محمود خیامی موسس ایران خودرو

درسهایی از حاج محمود خیامی

 

 

 

\"tg\"

سالها است بعنوان مدرس و مشاور استارتاپها وکسب و کارهای ایرانی به فعالیت مشغول هستم در این خصوص فکر می کنم آزموده را ازمودن خطا است لطفا و حتما داستان این بزرگان را به دقت مطالعه فرموده و نکات انرا در زندگی شخصی و سازمانی خود اجراء نمائید لطفا این مقاله را به دقت بخوانید و از آن استفاده فرمائید و تجربیات و سوالات خودتان را نیز در پایان مطرح فرمائید.

(اواخر دهه ۴۰ خورشیدی) که سفر به عربستان از سفر به آمریکا هم دشوارتر بود و “حاجی شدن” مثل این روزها مد نبود، او به خاطر اعتقادات مذهبی اش حاجی شده بود.

آقای مدیرعامل، عادت داشت گاهی به کارخانه سر می زد و کارها را از نزدیک سرک می کشید. در یکی از همین بازدیدها، زمانی که سر ظهر در حیاط کارخانه قدم می زد، کارگری را دید که به جای حضور در بوفه، گوشه ای نشسته و مشغول خوردن “نان و پنیر و انگور” است. نزدیک شد و علت این کار را از او پرسید:- چرا بوفه نمی روی؟- غذای کارخانه ۱۲ ریال است؛ نان و پنیر ارزانتر در می آید! اینطوری چیزی برای خانواده ام جمع می کنم.مدیر با شنیدن این سخنان دچار بهت شده بود؛ همیشه در مقابل کارمندانش و کسانی که از کار او امرار معاش می کردند، احساس مسوولیت می کرد.
قبلا هم این احساس مسوولیت را ثابت کرده بود؛ زمانی که دستور داد برای نخستین بار در تاریخ شرکت ها و موسسه های خصوصی ایران، شرکت او برای همه کارمندانش خانه بسازد و با وام های بلندمدت در اختیارشان قرار دهد
(مجتمع آپارتمانی معروف به ۱۶ دستگاه).
مدیرعامل در حالیکه سرش را به زیر انداخته بود، لبخندی زد و از کارگر دور شد.از هفته بعد، به دستور مدیرعامل، غذای کارگران در کارخانه های وابسته به شرکت او، رایگان شد. و حتی این مسئله الان قانون است البته  امروزه مدیران سعی میکنند به هر نحوی این غذا ندهند پول انرا بدهند و……
نام این مرد “حاج محمود خیامی” و شرکت او ایران ناسیونال سابق یا همان “ایران خودرو”فعلی است
احمد و محمود خیامی به همراه خواهرشان، کارگاه مونتاژ خودروی ایران را سال ۱۳۴۱ تاسیس کرده بودند.
زمانی که شرکت آنها با تشکیلات جدید و نام رسمی “ایران ناسیونال” در سال ۱۳۴۶ و با سرمایه ۴۰ میلیون تومان ثبت شد، تنها می توانست روزانه ۱۰ خودروی سبک و ۷ خودروی سنگین (اتوبوس و کامیون بنز) تولید کند. هفت سال بعد، ایران خودرو با افتخار اعلام کرد که سرمایه شرکت در همین مدت کوتاه، بیش از ۱۲ برابر شده و ایران ناسیونال از نظر کیفیت و کمیت تولید، در ردیف بزرگترین خودروسازان قرار گرفته است.پس از آن، در سال ۱۳۵۲، ایران ناسیونال اعلام کرد که خودکفایی در تولید قطعات یدکی را در راس برنامه هایش قرار داده است. و در همین سال، شرکت های بلبرینگ، پیستون و ایدم تبریز، شرکت ریخته گری، شرکت رضای مشهد و… توسط این کمپانی تاسیس شد.در همین سالها، حاج محمود خیامی با کمک گروهی دیگر از سرمایه داران ایران، بانک صنعت و معدن و فروشگاه های زنجیره ای کوروش را نیز بنیان نهاد. ۱۳۵۶، ایران ناسیونال اعلام کرد که می خواهد “پیکان” را از خط تولیدش خارج کند، و
باپژو وارد شراکت جهانی شود و تولیداتش را صادر کند.
سال بعد، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید وبه حکم دادگاه های انقلاب به عنوان یک سرمایه دار حاج محمود خیامی دستگیرو،تمام اموال او مصادره شد، کارخانه های او ملی شدند وبین بنیاد های مختلف تقسیم وهمه دارایی ها،
از جمله حساب های بانکی اش مسدود شد و خیلی محترمانه از کشور اخراج شد.اما….
حاج محمود خیامی به دلیل سابقه خوبی که در همکاری با شرکت مرسدس بنز آلمان داشت،ازبنز اعتبار گرفت و در خارج از ایران، کارش را به عنوان فروشنده از صفر آغاز کرد.
به دلیل نبوغ اقتصادی که داشت، این بار هم موفق شد بعنوان یک مدرس و مشاور کارافرینی مبه شدت به این مدل رفتارهای حرفه ای معتقدم و دلیل شکست استارتاپهای ایرانی را عدول از این رویه های علمی می دانم.
و اکنون خانواده او، یکی از نمایندگی های فروش مرسدس در انگلیس و آمریکا را دارد.حاج محمود اعتقاداتی داشت که آنها را تحت تاثیر پول و قدرت قرار نمی داد. برای همین، زمانی که تمام اموالش را از او گرفتند و از کشور اخراجش کردند، باز هم بر سر اعتقاداتش باقی ماند.
او با ثروتی که از فروش “مرسدس” در آمریکا به دست آورد، شروع به ساخت مدرسه در مناطق روستایی استان خود (خراسان) کرد و آنقدر به این کار ادامه داد تا به یکی از بزرگترین مدرسه سازان تاریخ کشور تبدیل شد.
خیامی در سالهای گذشته نه‌تنها ۱۱۰ مدرسه به نام امام علی(ع) در روستاهای استان خراسان ساخته است، بلکه هشت مجموعه بزرگ آموزشی نیز به نام ثامن‌الائمه (ع) در مشهد احداث کرده است.
خیامی ساخت هجده مجموعه کار و دانش را در استان خراسان به پایان رسانده که هجده میلیارد تومان هزینه دربرداشته است.خیامی بخشی از ثروت خود در انگلستان را نیز صرف برگزاری همایش هایی برای گفتگو میان پیروان اسلام و مسیحیت کرده است و بخش دیگری از ثروت خیامی به خرید اشیای عتیقه ایرانی در حراجی های بین المللی اختصاص یافته و بالاخره او، اکنون یکی از یاری رسانان به برنامه های فرهنگی ایرانیان در خارج از کشور است
و البته چه بسیار که بر سر سفره ای که او پهن کرد نشستند و هیچ از او نیاموختند و امیداریم بعضی ها ، درس هایی از بزرگی او اموخته باشند…

در این سلسله رویداد های واقعی باید به درسهای پشت هر خط این زندگینامه کاملا واقعی پی برد و از ان درس گرفت

اگر علا قه مند هستید اصول ارتباط موثر ومذاکره را به روش بزرگان کارافرینی فرابگیرید و یا به پشت نقاب چهره ها نفوذ کنید اگر می خواهید واقعیت انسانها را بیشتر درک کنید و اگر علاقه مند هستید در مذاکره و تجارت و کسب و کارتان موفق تر ظاهر شوید و اگر می خواهید کمتر فریب نیرنگ دیگران بخورید  لطفا و حتما کتاب زبان بدن ایرانی را مطالعه فرمائید 

 مازیار میر مشاور و تحلیلگر

Mazyar Mir professional consultant and analystd

یک پیشنهاد دوستانه حتما مطالب زیر را هم مطالعه فرمائید:

زبان بدن – سیاستمداران قسمت اول

زبان بدن هیلاری کلینتون قسمت دوم

زبان بدن اسنودن

زبان بدن داود رشیدی

زبان بدن منفورترین زن ایران

زبان بدن REVENANT

 

 

Visits: 7

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , ,