نکات طلایی برای تقویت زبان بدن

نکات طلایی برای تقویت زبان بدن
اردیبهشت ۱, ۱۴۰۳
15 بازدید

نکات طلایی برای تقویت زبان بدن دکتر مازیار میر محقق و پژوهشگر    https://www.linkedin.com/in/mazyarmir    زبان بدن مجله زبان بدن نکات طلایی برای تقویت زبان بدن زبان بدن چیست؟ زبان بدن همون زبان بی زبانی است به انواع مختلف ارتباط غیر کلامی یا رفتارهای گوناگون ما اشاره می‌کند که یک انسان از طریق رفتارهای فیزیکی خود، بدون […]

نکات طلایی برای تقویت زبان بدن

دکتر مازیار میر محقق و پژوهشگر 

 

 

 زبان بدن

مجله زبان بدن

نکات طلایی برای تقویت زبان بدن

زبان بدن چیست؟ زبان بدن همون زبان بی زبانی است به انواع مختلف ارتباط غیر کلامی یا رفتارهای گوناگون ما اشاره می‌کند که یک انسان از طریق رفتارهای فیزیکی خود، بدون آنکه صحبتی بکند با دیگران قادر است، ارتباط برقرار نماید. این رفتارها می‌تواند مربوط به وضعیت و حالات بدنی حالت دستها، پاها، نحوه نشستن، ایستادن، راه رفتن، خوابیدن، ژستها ، حرکات و اشارات بدنی، جلوه‌های هیجانی صورت و حرکات چشم‌ها باشدباید توجه داشت حالت حرف زدن و صحبت کرد هم جزو ارتباط غیرکلامی است بدون کلام آن بعبارت دیگر کلام جزو ارتباطات غیرکلامی و زبان بدن نیست اما ژست و مدل حرف زدن جزو فصل ارتباطات غیرکلامی و زبان بدن می باشد. انسانها بتوانن ذهن افراد دیگر را بخوانید و آنچه را که آنها واقعاً نیاز دارند و می‌خواهند، درک کنید بی‌شک ارتباطات فردی و اجتماعی شما بسیار آسان و مؤثر خواهد شد زیرا با استفاده از این دانش قادر خواهید بود در هر زمان بر طرف دیگر تأثیر بگذارید یا حداقل بتوانید درک کنید که او واقعاً دربارهٔ شما چه فکر می‌کند؟ اما از نظر علمی، ما نمی‌توانیم ذهن دیگران را بخوانیم. در واقع اگر کسی این‌طور فکر کند، ممکن است از نظر روانشناسی دچار نشانهٔ «ذهن‌خوانی» شده باشد که یکی از شایعترین نشانه‌های اختلال تفکر است. آنچه که ما می‌توانیم انجام دهیم خواندن چهره و زبان رفتار و زبان بدن (تن‌گفت) دیگران است که این دانش با ذهن‌خوانی فرق دارد به عنوان یک معلم مذاکره و زبان بدن که سالها است به این رشته اشتغال دارم فراگرفتن این مطالب بسیار کلیدی و تاثیر گذار است پس لطفا به دقت این موارد را بخوانید.

 

پیش از آغاز یک مذاکره، معمولا به سراغ برخی پرسش های ذهنی رفته و تلاش می کنیم تا نوعی از آمادگی را به خود دهیم. به عنوان مثال، گاهی افراد از خود می پرسند: «با مطرح کردن چه سوال و موضوعاتی می توانم مکث های احتمالی مکالمه بینمان را پر کرده تا صحبتمان دلنشین تر ادامه یابد؟ آن موضوع و نحوه ادامه مکالمه مرا به قدر کافی زیرک نشان خواهد داد؟ از دیدگاه طرف مقابل چطور به نظر خواهم رسید؟»

با آماده سازی چنین سوالاتی، تلاش می کنیم تا در همان ابتدای کار، کیفیت مذاکره و نحوه آغاز گشتن آن را تضمین کنیم و البته باید خاطر نشان کرد که چنین کاری، کاملا منطقی است اما شاید جالب باشد بدانید که از لحاظ علمی، تحقیقات پروفسور آلبرت محرابیان که البته زیاد هم قابل اعتماد و اطمینان نیست نشان داده اکه تنها ۷ درصد از انتقال مفاهیم در یک ارتباط بر پایه ی استفاده از لغات و از طریق صحبت است. ۳۸ درصد انتقال مفاهیم از طریق لحن صدا و بیشترین درصد نحوه انتقال مفاهیم ارتباطی از طریق زبان بدن، یعنی فیزیک و حالات حرکت بدن در حین صحبت است. البته بعدها محققین دیگری ثابت کردند این درصدها کمی بالا و پایین تر باید بشود اما کمکان رتبه زبان بدن از همه بیشتر است. حال سوالی که در اینجا مطرح می شود اینکه آیا با وجود چنین درصد کمی از تاثیر انتقال مفاهیم از طریق کلام، آنچه می گویید مورد توجه قرار خواهند گرفت؟

پاسخ به این پرسش، مثبت است و ارتباط کلامی موثر خواهد بود اما هرگز فراموش نکنید گاهی احتمال دارد به دلیل تضاد میان لغات به کار برده شده توسط شما و زبان بدنتان، مفاهیم گیج کننده ای را به شنونده انتقال دهید و باعث گردید که طرف مقابل، نتواند درک صحیحی از منظور اصلی پیغامتان را برداشت نماید. پس بیایید نگاهی داشته باشیم به ۵ روش برای جلوگیری از روی دادن چنین اتفاقی.

نگاه

نگاه کردن و یا ارتباط چشمی موثر، یکی از مهم ترین بخش های اشارات بدن و ارتباط بدون کلام است. شما ممکن است بهترین شنونده یا حتی بهترین سخنران در تمام دنیا باشید اما اگر نتوانید به شکل صحیح به طرف مقابل خود نگاه کنید، ناخواسته پیام هایی شامل عصبانیت، کسالت و خستگی یا حتی نا امنی به وی خواهید داد. برقراری ارتباط چشمی قوی در ابتدای یک مکالمه، نه تنها اعتمادی سریع در شخص مقابل ایجاد می کند بلکه نشان دهنده دقت و اهمیت شما برای ادامه مکالمه است.

برای جلوگیری از انتقال حس منفی در ارتباط های چشمی بهتر است گاهی به جای نگاه های خیره و طولانی که کاملا عجیب و بی ادبانه نیز به نظر می رسند، نگاهتان را از طرف مقابل برای مدتی کوتاه برداشته و دوباره ادامه دهید. بهتر است گاهی نیز از طریق ارتباط چشمی با دنبال کردن نشانه هایی از قسمتهای دیگر بدن طرف مقابل [حرکت سر یا دست] مطمئن شوید که آیا طرف مقابل از هم صحبتی با شما احساس رضایت و آرامش دارد یا خیر.

سرتان را تکان دهید

لطفا بیاد داشته باشید که حرکت های سر به نشانه تایید، مناسب و به موقع باشند، می توان از آنها به عنوان راهی مفید برای برقراری ارتباط و همچنین ایجاد علاقه و اشتیاق به گفته های طرف مقابل نام برد.

انجام این حرکات بدنی که گاهی با تاکیدهای کلامی همراه می شوند بسیار موثر خواهند بود. در عین حال فراموش نکنید که تکرار سریع حرکات سر به نشانه تایید نه تنها راه مناسبی برای ارتباط نیست بلکه انتقال دهنده ی حسی شبیه به بی حوصلگی، عجول بودن و یا بی میل بودن شما خواهد بود و چنین احساساتی را منتقل خواهد کرد. حرکات آرام سر به نشانه تایید که با فاصله و به موقع انجام می شوند به طرف مقابل اطمینان می دهند که شما با دقت حرفهایش را دنبال می کنید.

بازیبا اشیاء ممنوع

بازی کردن با انگشتر و ساعت و موبایل تبلت و… و یا ضرب گرفتن روی میز و یا تیکهای بدنی خارش بدن و……همگی مواردی برای از بهم زدن  تمرکز هستند و باعث می شوند تا مذاکره شما، طبق انتظار پیش نرود. چنین اقداماتی، حتی انتقال دهنده حس هایی منفی شبیه به اینکه شما فردی خسته، عجول، بی حوصله و یا بی علاقه به ارتباط هستید نیز می شوند. همیشه در هر ارتباطی به خصوص وقتی همزمان با مکالمه مشغول انجام کار دیگری هستید، باید به حرکات دستانتان توجه کافی داشته باشید چرا که نقش مهمی در بیان احساس و نظرتان دارند.

هرگز صورت را با دست نپوشانید

از آنجاییکه قرار دادن دستان بر روی صورت در حین ارتباط حاوی پیام هایی منفی به طرف مقابل هستند، بنابراین فاصله آنها را با صورتتان حفظ کنید.

به عنوان مثال قرار دادن دستتان بر روی دهان در حین صحبت می تواند نشانه این باشد که شما در حال مخفی کردن حقیقت یا در حال دروغ گفتن درباره موضوعی هستید. لمس کردن گوشتان در حین ارتباط می تواند نشان دهنده این باشد که شما برای پاسختان به طرف مقابل مطمئن نیستید و یا حتی جواب را نمی دانید [حتی اگر به شکل کلامی نشان دهید که مطمئن هستید و جواب را می دانید]. حرکت مداوم دستان بر پشت گردن نشان دهنده خستگی شماست و نگه داشتن چانه در دستانتان نشانه حالت قضاوت کردن است؛ از انجام این چند مورد به شدت دوری کنید.

بهترین زست نشست و ایستادن را انتخاب کنید

از خمیده نشستن و ایستادن در هنگام مذاکره با طرف مقابل مخصوصا در دنیای کاری و حرفه ای  قطعا بپرهیزید. هر چند فراموش نکنید حالت  بدنی بیش از حد استوار، مانند یک تخته چوبی نشستن و ایستادن نیز ناشیانه و بسیار بی ادبانه قلمداد خواهد شد. بنابراین در نظر گرفتن حالتی میانه بهترین راه ارتباطی است. در برقراری روابط هرگز از ایستادن و نشستن به شکلی آرام و در عین حال مودبانه نترسید. به یاد داشته باشید که طرز ایستادن شما در دنیای حرفه ای بسیار حائز اهمیت است. در نظر داشته باشید همانطور که نشستن و ایستادن در حالت بدنی کمی مایل به سمت جلو (به طرف فردی که با وی مذاکره می کنید) نشان دهنده ی اشتیاق شما به ادامه صحبت و ارتباط با فرد مورد نظر است، خمیدگی بدنی زیاد به سمت حریم شخص مقابل باعث ایجاد وضعیتی ناخوشایند و آزاردهنده می شود.

هرگز اجازه ندهید تا رفتار سخت و جدیت بیش از اندازه مانع ارتباط شما با دنیای اطرافتان گردد. استفاده از تمامی شیوه های ذکر شده در بالا نه تنها مانع از برقراری روابط و تعاملات خام و ناشیانه است بلکه منجر به انتقال حسی کاملا مثبت در ثانیه اول آشنایی و شروع مذاکره (حتی قبل از شروع ارتباط کلامی) خواهد شد.

اگر علا قه مند هستید در دوره های تخصصی و پیشرفته ارتباطات غیرکلامی و زبان بدن شرکت نمائید و یا به پشت نقاب چهره ها نفوذ کنیدو یا می خواهید واقعیت انسانها را بیشتر درک کنید و  علاقه مند هستید در مذاکره و تجارت و کسب و کارتان موفق تر و حرفه ای تر ظاهر شوید و  یا کمتر فریب نیرنگ دیگران را بخورید  لطفا و حتما کتاب زبان بدن ایرانی را مطالعه فرمائید و یا با ما در دوره های تخصصی زبان بدن همراه شوید.

مازیار میر مشاور و تحلیلگر

Mazyar Mir professional consultant and analystd

توصیه میشود حتما مطالب زیرا هم مطالعه نمایید:

آموزش زبان بدن از دروغ تا واقعیت

زبان بدن هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ قسمت دوم

زبان بدن داعش قسمت اول

اموزش زبان بدن حرفه ای Professional body language

آموزش مذاکره قسمت اول

روشهای ساده آموزش زبان بدن

تحلیل بازگشته (The Revenant)

تحلیل حرفهای زبان بدن فیلم fading gigo

تحلیل زبان بدن فیلم عطر

تحلیل زبان بدن فیلم لوسیLucy

وقتی که شهاب حسینی پشت تریبون جشنواره کن حاضر میشود

تحلیل زبان بدن شاهکار سینمایی کازبلانکا

زبان بدن داود رشیدی

Visits: 7

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,